Bewonersinspiratie Conferentie Veenkoloniën terugkijken

Op zaterdag 24 oktober vond de online Bewonersinspiratie Conferentie plaats. De organisatie van de middag lag in handen van het kernteam Kracht van de Veenkoloniën. Live keken zo’n 100 mensen mee. Inmiddels loopt de teller op richting het dubbele aantal kijkers, want ook nu nog is het volledige programma met muzikaal intermezzo en filmpjes terug te kijken via de link op www.krachtvandeveenkoloniën.

Bewonersdeals

Verschillende presentaties van bewonersdeals tijdens deze middag zorgden voor een levendig gesprek tussen betrokken partijen en bewonersinitiatieven. Daarmee levert de bewonersconferentie van dit jaar een succesvolle bijdrage aan nieuw te vormen bewonersdeals in de Veenkoloniën.

Initiatieven in het zonnetje

In een interview met Wouter Bos kwam het thema woonvormen, thuiswonende ouderen en kansen voor bewonersinitiatieven veelvuldig aan de orde. Ook werden deze middag twee bewonersinitiatieven extra in het zonnetje gezet. Bewonersinitiatieven Nieuw-Weerdinge Gezond en Stichting VoorDoor (uit Wildervank) kwamen in aanmerking voor de prijs voor een idee dat het beste bijdraagt aan de positieve gezondheid.

Terugkijken

Wil je meer weten over bewonersdeals of wil je de conferentie graag online terugkijken? Dat kan hier. Ook verschijnt binnenkort een geschreven verslag van de middag. Om op de hoogte te blijven van toekomstige bijeenkomsten en nieuws uit de Veenkoloniën, kun je mailen naar: bewonersraad@kvdvk.nl.

BOKD is een van de deelnemers in het project Kracht van de Veenkoloniën.