Cursus Boekhouden voor dorpshuizen

Het is voor een (klein of middelgroot) dorpshuis eenvoudig om de bedrijfsboekhouding zelf bij te houden. Je hebt dan altijd inzicht in hoe het dorpshuis er voor staat en drukt de kosten van de boekhouder. Bovendien is het voor het aanvragen van fondsen van essentieel belang dat je inzage kunt geven in de financiële situatie van het dorpshuis.

Adminiles

Docent Paul Kloek van Adminiles vertelt in eenvoudig Nederlands wat de logica van boekhouden is. Je leert een kasboek bij te houden en maakt een begin met het invoeren van de administratie in een simpel boekhoudprogramma. Tevens wordt besproken hoe een jaarverslag en een begroting worden opgesteld. De cursus duurt twee avonden. Kijk hier voor de Inhoud van de cursus.

Waar en wanneer

Data: 3 oktober in Ous Hoes te Gieterveen en 10 oktober in Wijkcentrum De Kern in Hoogezand

Tijd: 19.30 – 22.00 uur

Kosten: € 50,- per persoon voor leden van de BOKD. Niet leden betalen € 100 p/p.

Meer informatie en wijze van aanmelden

De BOKD organiseert de cursus Boekhouden in samenwerking met de Vereniging Groninger Dorpen (VGD) en Adminiles. Wilt u meer informatie over de cursus of zich direct aanmelden? Dat kan door een mail te sturen naar consulent dorpshuizen Paul van Schie of te bellen met 0592-315121. U kunt hier de dubbelzijdige Flyer Boekhouden downloaden.

Reviews

“De cursus Boekhouden kan ik aanbevelen aan andere dorpshuizen. Ik ben van origine geen boekhouder, maar Paul Kloek kan heel helder uitleggen wat je als penningmeester van een dorpshuis moet weten. Wij zijn na de cursus ook begonnen met boekhoudprogramma Minipak. Daarvoor werkten we altijd met Excel en daarin maak je toch fouten. Dat is met Minipak uitgesloten. Sindsdien ga ik er elke week even voor zitten om het bij te houden, maar daarna heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar.” Henk van Kampenhout van buurthuis t Trefpunt van Holte Lieving en Makkum

“Paul Kloek geeft heldere uitleg aan de hand van begrijpelijke praktijkvoorbeelden. Er is veel ruimte voor vragen en die zijn goed beantwoord. Ik kan de cursus aanbevelen aan andere dorpshuizen, omdat je daardoor – ook als medebestuurders – beter inzicht krijgt in de financiële situatie van het dorpshuis en de financiën op die manier niet meer alleen een verantwoordelijkheid zijn van de penningmeester.” Roelof Dilling van het Markehuis in Grolloo