Veelgestelde vragen dorpshuizen mbt openstelling

Sinds 1 juni jl. hebben de eerste dorpshuizen de deuren weer geopend en anderen wachten daarmee tot na de zomervakantie. In de afgelopen weken zijn bij de BOKD, Drentse gemeenten en de Veiligheidsregio Drenthe veel vragen binnen gekomen over de openstelling van buurt- en dorpshuizen. Hoeveel mensen mogen we ontvangen, is een corona-protocol verplicht, mogen we weer biljarten, enzovoorts?

Voor de Veiligheidsregio Drenthe was dat reden om aan de Vereniging van Drentse gemeenten (VDG) en BOKD te vragen om een regionale werkgroep corona voor buurt- en dorpshuizen op te richten. De werkgroep heeft een FAQ opgesteld met veelgestelde vragen die leven bij buurt- en dorpshuizen. Dit document is geaccordeerd door de Veiligheidsregio Drenthe en in lijn met de noodverordening van de Veiligheidsregio Drenthe. Het is een levend document en zal worden aangepast zodra er nieuwe richtlijnen komen van het RIVM.

Hebben jullie, na het lezen van de lijst veelgestelde vragen, nog geen antwoord op jullie vraag? Neem dan contact op met Paul van Schie.

Andere handige documenten: