Hoe informeer je inwoners in coronatijd? Inspiratie uit Grolloo en Witteveen

Hoe betrek je inwoners bij je werkzaamheden, die ook tijdens corona doorgaan, als je geen bijeenkomsten in het dorpshuis kunt organiseren? Dat is een vraag waar veel dorpen mee worstelen. En het is zeker nu belangrijk om iedereen ‘erbij’ te houden. Je hebt je vrijwilligers straks weer hard nodig als alle activiteiten weer los kunnen. Steeds meer dorpen organiseren inmiddels online activiteiten. Rond deze tijd staan de jaarvergaderingen vaak op het programma. We zien al weer veel uitnodigingen voor digitale varianten voorbij komen. Mocht je dat willen, dan kan BOKD je hierin bijstaan met raad en daad. We kunnen in overleg ook onze betaalde Zoom-account beschikbaar stellen, dat biedt vaak meer mogelijkheden dan de gratis variant.

Een aantal dorpen zoekt naar creatieve mogelijkheden om de inwoners te blijven informeren. We lichten er twee uit.

  • Grolloo Zorgt heeft een uitgebreide nieuwsbrief gemaakt en deze huis-aan-huis verspreidt. Het is ook niet niks wat ze momenteel doen, dus het is zaak iedereen goed op de hoogte te stellen.

“Met deze nieuwsbrief willen we u informeren over de stand van zaken rond de ontwikkeling van het woon- en zorgcomplex aan de Pol. In het tweede deel gaan we in op de activiteiten van onze dorpscoördinator voor Welzijn en Zorg.”

  • Naoberkracht Witteveen maakte een mooie film om inwoners bij te praten over de  op stapel zijnde pilot.

“In 2019 hebben we een grote dorpsvergadering gehad om te praten over de voortgang van Naoberkracht en de mogelijkheid die de gemeente ons bood om een proef te doen met een dorpsbudget. Met de prioriteiten die toen gekozen zijn is Dorpsbelang met de gemeente en anderen aan de slag gegaan, met de notitie “De Kracht van Witteveen” als resultaat. De gemeente heeft daarop nu groen licht gegeven: de pilot gaat door!”

Heb je ook een mooi voorbeeld dat je met andere dorpen wilt delen? Mail het naar info@bokd.nl.

Kijk voor meer info ook op https://www.grolloozorgt.nl/ en https://dorpwitteveen.nl/