Dorpshuis weer open, hoe doe je dat coronaproof?

Verslag online bijeenkomst 11 juni

Per 1 juni 2020 zijn de eerste dorpshuizen voorzichtig weer open gegaan, met inachtneming van de door de RIVM gestelde richtlijnen. Verschillende dorpshuizen kiezen er voor om nog niet (volledig) open te gaan: gebrek aan vrijwilligers (want vaak kwetsbare groep), minder activiteiten en onzekerheid over verantwoordelijkheden en richtlijnen zijn daarbij argumenten. De dorpshuizen die wel opengaan hebben allerlei zaken te regelen. Gelukkig biedt het invulprotocol van Dorpshuizen.nl een goede houvast. Dat blijkt al uit de vele reacties die we hierop ontvingen.

Op 11 juni organiseerden we een online bijeenkomst voor dorpshuizen die open wilden gaan. Enkele dorpshuisbestuurders die de deuren al weer open hadden, vertelden waar ze zoal tegenaan lopen. Ook iemand vanuit gemeente Midden-Drenthe en de Veiligheidsregio Drenthe deelde haar ervaringen en kon meteen antwoord geven op de vragen die gesteld werden.

We kijken zeer tevreden terug op deze bijeenkomst en willen na de zomer een volgende online bijeenkomst organiseren. We hopen nieuwe ervaringen en inzichten te kunnen delen en zo mee te werken aan verdere openstelling van dorpshuizen in Drenthe.