Update: Coronamaatregelen per 15 december voor dorpshuizen

Op maandag 14 december kondigde Minister-President Rutte aan dat ons land in lockdown gaat. Wat betekent dit voor onze buurt- en dorpshuizen? We hebben de Veiligheidsregio Drenthe gevraagd om de consequenties voor buurt- en dorpshuizen toe te lichten.

Vanaf 15 december

In ieder geval tot en met 28 april 2021 zijn buurt- en dorpshuizen en wijkcentra dicht voor publiek. Dat betekent dat zij gesloten zijn voor vrije inloop. Een buurthuis, dorpshuis of wijkcentrum mag wel activiteiten organiseren, maar alleen voor maatschappelijke ondersteuning van kwetsbare personen. Dit is bijvoorbeeld dagbesteding voor ouderen, (kwetsbare) jongeren, mensen met een beperking en dak- en thuislozen. Of voor mensen met psychische problemen of die eenzaam zijn. Individuele ondersteuning voor kwetsbare personen in buurthuizen kan ook doorgaan. Denk aan schuldhulpverlening en maatschappelijk werk. Dit zijn 1 op 1 gesprekken.

In deze Vragen en Antwoorden geeft de Veiligheidsregio Drenthe een duiding van de maatregelen.

Rubriek ‘voor ondernemers en bedrijven’

De rubriek ‘Voor ondernemers en bedrijven’ is voor buurt- en dorpshuizen een aanrader. Lees hier de maatregelen van de lockdown.