Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Themabijeenkomst Bewonersinitiatieven en het Sociaal Domein

26 januari 2023, 13:30 - 17:00

In samenwerking met de Tintengroep organiseert de Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën een bijeenkomst op donderdag 26 januari voor actieve dorpsbewoners en betrokken professionals uit het Sociaal Domein. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis.

Introductie
De themabijeenkomst gaat over de relatie tussen Bewonersinitiatieven en het Sociaal Domein. Daarin spelen vier actoren een belangrijke rol: de bewonersorganisatie, het gemeentebestuur, de sociaal werkorganisatie en de zorgverzekeraar.
Vertegenwoordigers van deze vier actoren hebben we uitgenodigd om aan te geven hoe bewonersorganisaties meer zeggenschap kunnen verkrijgen over de sociale infrastructuur in hun eigen lokale gemeenschap. We hebben een aansprekend programma voor u samengesteld waarin de samenwerking tussen deze vier actoren aan bod komt.

Programma
13.30 uur: Inloop met koffie of thee
14.00 uur: Welkom en doelstellingen van deze themabijeenkomst door Joke Bakker, Voorzitter van de Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën.
14.10 uur: De Huiskamer van de Dorpscoöperatie De Brug, Gasselternijveen
*       korte toelichting op ontstaan van de Huiskamer en resultaten door Piet Wolters, voorzitter dorpscoöperatie De Brug (en informatief filmpje)
*       ronde tafelgesprek over de samenwerking tussen de dorpscoöperatie (Piet Wolters), gemeente Aa en Hunze (wethouder Kiena ten Brink) en welzijnsinstelling Impuls (directeur Annet Lammersen en Siny Vink, dorpscoördinator Grolloo ) o.l.v. Eisse Kalk, coördinator werkprogramma Kracht van de Veenkoloniën
15.00 uur: gesprek met Karin Orsel, buurtwerker van de welzijnsinstelling Welstad over hun ondersteuning van het Dorpsbedrijf Levendig Musselkanaal (o.v.b.).

15.30 uur: Pauze
15.45 uur: videogesprek met Esther van der Zee, directeur van Welsaam, een samenwerkingsverband van 23 maatschappelijke organisaties die voor een periode van 2 x 4 jaar de aanbesteding hebben verworven voor het welzijnswerk in de gemeente Wageningen (met een korte introductiefilm van 10 minuten)
16.15 uur: gesprek over samenwerking tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders, lokale gemeenschappen en gemeenten aan de hand van:
*       een toelichting door Erik Koekoek, strategisch adviseur gemeenten van zorgverzekeraar Zilveren Kruis op het GALA (Gezond & Actief Leven Akkoord), een samenwerkingsakkoord tussen de VNG, de zorgverzekeraars en het ministerie van VWS ( mogelijk sluit iemand van VWS aan) .
*       een voorbeeld van deze samenwerking uit de praktijk: het project Domeinoverstijgend Samenwerken (DOS) in Hollandscheveld, waarin de dorpscoöperatie Hollandscheveld Verbindt samenwerkt met de gemeente en vier zorginstellingen  (Zilveren Kruis (Zorgkantoor en Zorgverzekeraar), NNZC en zorgaanbieders Icare, Buurtzorg en Beter Thuis Wonen) in de (in)formele zorg en ondersteuning voor kwetsbare, thuiswonende mensen vanaf 18 jaar. (voorzitter Jan de Vries van zorgcoöperatie is gevraagd aan dit gesprek deel te nemen, nog onder voorbehoud)
17.00 uur: afronding van de themabijeenkomst met een oproep door Joke Bakker aan gemeenten, welzijnsinstellingen en zorgverzekeraars om samenwerkingsprojecten op te zetten met de vele informele zorginitiatieven van bewoners en lokale gemeenschappen.

Aansluitend gelegenheid tot netwerken met een borrel en een hapje

Tijd en locatie
De bijeenkomst vindt plaats in de grote zaal van de dorpscoöperatie De Brug in Gasselternijveen, Ceresstraat 4 op donderdag 26 januari van 14.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur).

Aanmelden
In verband met de verwachte grote toeloop verzoeken wij u zich voor 24 januari op te geven via een mailtje naar nieuwsbrief@krachtvandeveenkolonien.nl

Gegevens

Datum:
26 januari 2023
Tijd:
13:30 - 17:00

Organisator

BOKD – Daphne Wiebing
Telefoon
0592-315121
E-mail
d.wiebing@bokd.nl

Locatie

Dorpscoöperatie De Brug
Ceresstraat 4
Gasselternijveen, 9514 CA
+ Google Maps
Telefoon
06-28359841
Bekijk de site van Locatie