Cursus Boekhouden voor dorpshuizen

Datum: 9 en 16 oktober
Tijdstip: 19.30 - 22.00 uur
Locatie: Hoogezand (1e cursus avond) en De Groeve (2e cursus avond)

Het is voor een (klein of middelgroot) dorpshuis eenvoudig om de bedrijfsboekhouding zelf bij te houden. Je hebt dan altijd inzicht in hoe het dorpshuis er voor staat en drukt de kosten van de boekhouder. Bovendien is het voor het aanvragen van fondsen van essentieel belang dat je inzage kunt geven in de financiële situatie van het dorpshuis. De cursus is buitengewoon praktisch van aard en u zult zien dat boekhouden helemaal niet moeilijk is en tijdbesparend!

De cursus Boekhouden wordt u aanbevolen door deelnemers uit voorgaande jaren: 

Henk van Kampenhout van buurthuis t Trefpunt van Holte Lieving en Makkum

“De cursus Boekhouden kan ik aanbevelen aan andere dorpshuizen. Ik ben van origine geen boekhouder, maar Paul Kloek kan heel helder uitleggen wat je als penningmeester van een dorpshuis moet weten. Wij zijn na de cursus ook begonnen met boekhoudprogramma Minipak. Daarvoor werkten we altijd met Excel en daarin maak je toch fouten. Dat is met Minipak uitgesloten. Sindsdien ga ik er elke week even voor zitten om het bij te houden, maar daarna heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar.”

Roelof Dilling van Het Markehuis in Grolloo:

“Paul Kloek geeft heldere uitleg aan de hand van begrijpelijke praktijkvoorbeelden. Er is veel ruimte voor vragen en die zijn goed beantwoord. Ik kan de cursus aanbevelen aan andere dorpshuizen, omdat je daardoor – ook als medebestuurders – beter inzicht krijgt in de financiële situatie van het dorpshuis en de financiën op die manier niet meer alleen een verantwoordelijkheid zijn van de penningmeester.”

Kijk hier voor meer info.

overzicht