Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

1,5 meter sessie: toelichting rekenhulp en actualiteiten (online)

2 december 2020, 19:30 - 21:00

Gratis

BOKD organiseert opnieuw een 1,5 meter sessie voor buurt- en dorpshuizen. De eerstvolgende bijeenkomst staat gepland op woensdag 2 december en bevat de volgende onderwerpen:

Toelichting op de Rekenhulp voor buurt- en dorpshuizen

Binnen ons netwerk van de LVKK is de rekenhulp voor buurt- en dorpshuizen ontwikkelt. Met de rekenhulp kunnen buurt en dorpshuizen inzichtelijk maken welke consequenties de corona crisis heeft gehad op de exploitatie van hun buurt- of dorpshuis. Dat is handig omdat je het exploitatie resultaat van 2020 kunt vergelijken met dat van 2019 en niet alleen per jaar, maar ook per maand of kwartaal.

Die informatie is van belang, bijvoorbeeld voor het aanvragen van een Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) of andere noodmaatregelen die door gemeenten/ provincie worden uitgevoerd.

Rekenhulp

Toelichting rekenhulp

Toelichting op motie Frisse Start en voordelen voor buurt- en dorpshuizen

Het sociale leven in dorpen, kernen en wijken hapert al 8 maanden lang en het einde van die periode is nog niet in zicht. Tal van sociaal-culturele activiteiten waarin vrijwilligers een grote rol spelen, hebben geen doorgang kunnen vinden. Activiteiten in buurt- en dorpshuizen drogen op, financiële tekorten lopen op en vrijwilligers haken af. Op woensdag 11 november is de ‘Motie Frisse Start na Corona’ aangenomen waardoor er extra middelen vrij komen om ook buurt- en dorpshuizen te ondersteunen.

Onder voorbehoud: toelichting op de TVL 4e kwartaal

Vanaf eind november kunnen ondernemers uit vrijwel alle bedrijfssectoren een aanvraag doen voor Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL )Q4 2020 (oktober tot en met december 2020) en dat geldt dus ook voor dorps- en buurthuizen. Dit kan tot en met 29 januari 2021, 17:00 uur. Nieuw is dat bedrijven voor het 4e kwartaal van 2020 geen specifieke SBI-code hoeven te hebben. Hierdoor kunnen meer ondernemers een beroep doen op de TVL. Op dit moment is nog onduidelijk welke voorwaarden aan de TVL worden verbonden.

Aanmelden

Klik hier

Gegevens

Datum:
2 december 2020
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
Gratis

Organisator

BOKD – Paul van Schie
Telefoon
0592-315121
E-mail
p.vanschie@bokd.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Thuis